May 23, 2016

Arco RallySport op de Dutch Dakar Experience 2016

 

Afgelopen weekend vond de Dutch Dakar Experience weer plaats op het Eiland Van Maurik. Het 2-daagse evenement vond plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei. De vrijdag stond in het teken van de kennismaking tussen verschillende leveranciers/sponsors/genodigden en alle mogelijke facetten die de “Dakar” te bieden heeft. Van motoren tot verschillende trucks, alles was aanwezig en was van zeer dichtbij te bewonderen. En om dit evenement nog iets “extra’s” te geven konden er ook taxiritjes gemaakt worden met de rallytrucks! Dat deze mogelijkheid tot veel enthousiasme leidde lijkt me wel duidelijk…. Heel de dag stond er een flinke rij om in te kunnen stappen in een van de trucks.

IMG_6031

IMG_6028

 

De zaterdag 21 mei had een speciaal tintje. Deze dag stond volledig in het teken van Stichting Groot Hart. Deze stichting bezorgt kinderen die leven met een hartafwijking of een ernstige ziekte een onvergetelijke racedag. Samen met hun gezin ontvangen ze de kinderen op een circuit waar ze met een raceauto het circuit op gaan. Initiatiefnemer van de stichting, Rob kamphues (Hij onderging als 3-jarig jochie een hartoperatie waaraan hij zijn leven te danken heeft. Nog steeds heeft hij een speciale plek in zijn hart voor kinderen die leven met een ernstige ziekte of aandoening).  Dit jaar was de stichting aanwezig op de Dutch Dakar Experience om de vele kinderen en hun gezinnen een onvergetelijke dag te bezorgen.

 

.facebook_1463982847465

 

Stevig in de gordels hebben de kinderen met de trucks rondjes gereden over het parcours, soms rustig, maar meestal toch wat sneller… :-).

 

Arco RallySport vond het een eer om hier  met volle overgave aan mee te werken! Al met al was de (voor ons de eerste) Dutch Dakar Experience een zeer gelaagd evenement en zeker voor herhaling vatbaar! Wellicht tot volgend jaar op het Eiland Van Maurik!

IMG_6119

IMG_6062

 

IMG_6026