May 12, 2016

Afgelopen dinsdag 11 mei was de Nederlandse presentatie voor de Dakar 2017. Deze meeting werd gehouden in het Brabantse Loon op Zand, en uiteraard was Arco RallySport erbij! Zoekplaatje… 🙂

 

_M165375

 

De kritiek was niet van de lucht bij het bekendmaken van de route van de Dakar 2017. Deelnemers vreesden een ‘veredelde WRC-wedstrijd’ met weinig meer uitdaging dan het afgelopen jaar. De organisatie van de rally weersprak die kritiek in Loon op Zand. “De hele eerste week is nieuw terrein en ja: er zal wel degelijk zand in zitten. Zelfs in Bolivia liggen duinen.”

Xavier Gavory, directeur van de afdeling die verantwoordelijk is voor de deelnemerscontacten, vond de kritiek een beetje flauw. “Hoe kun je nou zeggen dat het niks is, als je niet eens weet wat voor terrein het wordt? Neem van mij aan dat ASO er alles aan gelegen is om de Dakar de zwaarste, moeilijkste rally ter wereld te blijven houden. Wij zijn niet gebaat bij een verlengd rondje om de kerk. De omstandigheden kunnen we niet sturen: het weer, de situaties op het moment. Maar we zullen altijd alles doen om de wedstrijd zo uitdagend en zwaar mogelijk te maken.”

Special van 700 kilometer

De invloed van de nieuwe wedstrijddirecteur Marc Coma wordt daarbij steeds groter. Niet alleen op het gebied van navigatie, maar ook wat de route en de wedstrijd betreft. “Marc is een voorvechter van langere specials en minder verbinding,” vertelde Gavory. “Zeker drie specials zullen minimaal 450 kilometer lang zijn en eentje zelfs 700 kilometer. Daarnaast is er één marathonetappe voor alle categorieën en zal er waarschijnlijk nog eentje komen voor de motorrijders.”

Boliviaanse duinen

Dankzij de start (op 2 januari) in Asuncion, de hoofdstad van Paraguay, ligt de route meteen een stuk noordelijker dan bij een start vanuit Buenos Aires of Rosario. Dat scheelt in verbindingsafstand, maar biedt ook nieuwe mogelijkheden. “Paraguay is nieuw, maar zo noordelijk in Argentinië zijn we ook nog niet eerder geweest. Ook de routes in Bolivia zijn grotendeels nieuw. Tussen La Paz en Uyuni ligt veel zand. Geen grote duinen, maar wel heel lastige dunettes. Die zullen zeker in de route worden opgenomen. We zijn nog bezig met de verkenningen, dus hoe veel het wordt, is nog niet duidelijk, maar dat ze erin komen, durf ik wel te beloven. Ja, Bolivia ligt hoog. Vijf etappes op hoogte zal niet voor iedereen prettig worden. Maar de zwaarte van de omstandigheden horen ook bij een rally als de Dakar. Dat wil iedereen toch: afzien?”

Of en wanneer landen als Peru en Chili terugkeren in de route is nog niet duidelijk. Gavory beloofde dat er hard aan wordt gewerkt, maar veel is afhankelijk van de lokale overheden. Paraguay komt vrijwel zeker ook in 2018 terug en met landen als Ecuador en Colombia wordt ook gesproken.

Terug naar Afrika?

Een terugkeer naar Afrika verwees Gavory naar het rijk der fabelen. “We zijn inderdaad bezig in Angola, Namibië en Zuid-Afrika, maar slechts voor een wedstrijd in de Dakar Series. Niet met het oog op een mogelijke Dakar daar. Dat is helaas niet haalbaar, vanwege economische, politieke en ecologische omstandigheden. De gebieden die zich het beste zouden lenen voor een rally van het niveau van de Dakar, zijn beschermde natuurgebieden. Bovendien lijkt het ons geen goed plan om honderden deelnemers door een wildreservaat te sturen. De leeuwen en nijlpaarden hebben we namelijk niet in de hand…”

 

20160418_225423

 

Tekst naar artikel op RallyManiacs