De Dakar-rally is een rally voor auto’s, vrachtwagens, quads en motoren die jaarlijks wordt gehouden in januari. Het is een ware uitputtingsslag en de zwaarste rally ter wereld. Iedereen kent wel de beelden van trucks, auto’s en motoren die door het zand scheuren, vast komen te zitten en dan toch onvermoeibaar weer verder gaan. De strijd die geleverd wordt is niet alleen een strijd tussen de verschillende coureurs, maar ook tussen mens, machine en natuur. Juist daarom blijft de Dakar Rally een onweerstaanbare aantrekkingskracht houden op avontuurlijke rallyrijders.

Geschiedenis van de Dakar-rally

De grondlegger van de rally is de Fransman Thierry Sabine die in 1977 verdwaalde in de Libische woestijn tijdens de Abidjan-Nice rally. Hij is toen gelukkig gered en heeft de bewoonde wereld weer bereikt. Maar tijdens zijn ervaring raakte hij in de ban van het landschap en stelde zich tot doel iedereen de kans te geven zijn fascinatie te delen, om de woestijn te trotseren en zijn of haar persoonlijke grenzen op te zoeken. Hij besloot een rally te organiseren. De eerste editie kreeg de naam Paris-Dakar en werd verreden in 1979. In 2008 kon de rally vanwege terroristische dreiging niet plaatsvinden in Afrika en daarom is in dat jaar besloten het evenement te verplaatsen. Sinds 2009 vindt de rally plaats in de Zuid-Amerikaanse woestijn van Argentinië, Chili en Bolivia, en is de naam gewijzigd in Dakar-rally. Elk jaar gebeuren er wel ongelukken, met soms ook dodelijke slachtoffers. Eén van die slachtoffers was grondlegger Thierry Sabine, die in 1986 om het leven kwam bij een helikoptercrash in Mali. Dakar, een rally die overduidelijk niet zonder gevaar is.

In 2012 deed zich voor Coen de mogelijkheid voor om deel te nemen aan de Dakar-rally. Hij werd opgenomen in het service-team van Ginaf Rally Power, het team van een Nederlands truckmerk dat vrachtauto’s produceert voor zwaar transport en speciale toepassingen. Het werd een groot avontuur waarbij het keihard werken was maar net zoveel genoten werd. Tijdens deze rally heeft Coen veel ervaring op kunnen doen en ontstond het idee voor een eigen team. Natuurlijk moest dat een vrachtwagenteam zijn, omdat daar Coen’s hart ligt en hij in zijn dagelijks werk ook met vrachtwagens te maken heeft.